Γιώργος Φουντούλης

κιθαρίστας, συνθέτης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΩΔΕΙΟ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ
ΒΟΛΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ
ΒΟΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Εκδόσεις

Ιωλκός - Γιώργος Φουντούλης

Η Ιωλκός, αφετηρία ενός μυθικού ταξιδιού της Αργοναυτικής Εκστρατείας, η πόλη που ενέπνευσε στο παρελθόν τους μυθοπλάστες και τους ποιητές, γίνεται πολλούς αιώνες αργότερα, η αφετηρία ενός άλλου ταξιδιού, μουσικού αυτή τη φορά.
Η μουσική της συλλογής «Ιωλκός», κρύβει βαθιές επιρροές από το μύθο αλλά και από το σήμερα μιας και μέσα του δημιουργήθηκε.
Σε πολλά μέρη της περιγράφει καταστάσεις και συναισθήματα, μεταφέρει ήχους από τη φύση και τα στοιχεία της, εμπεριέχει το ανθρώπινο δέος για το θείο και το μοιραίο.
Είναι ένα σύμπλεγμα εικόνων, φανταστικών και πραγματικών, ένα παιχνίδι ανάμεσα στην αρχέγονη μνήμη και τα βιώματα, ένας εσωτερικός μονόλογος που αναζητά να εξελιχθεί σε διάλογο με τον κάθε ακροατή.

Greek impressions

H Subways Music παρουσιάζει το album "Greek Impressions". Σπουδαία και πρωτότυπα έργα Ελλήνων συνθετών για κιθαριστικό ντουέτο ερμηνευμένα από τους γνωστούς και ιδιαίτερα δραστήριους κιθαριστές και συνθέτες Λεωνίδα Κανάρη και Γιώργο Φουντούλη σε ένα CD διάρκειας 70 σχεδόν λεπτών.
Το CD του εκλεκτού και ιδιαίτερου αυτού κιθαριστικού ντουέτου περιέχει υπέροχες μουσικές δημιουργίες του σπουδαίου Αργύρη Κουνάδη, του αδικοχαμένου Κυριάκου Τζωρτζινάκη, του κορυφαίου δασκάλου Δημήτρη Φάμπα, του κιθαριστή Δημήτρη Νικητού, του ξενιτεμένου στην Αγγλία εδώ και περίπου 40 χρόνια Γιώργου Ζαρμπ, καθώς και των ίδιων των εκτελεστών σε ένα απάνθισμα της λόγιας ελληνικής μουσικής σύνθεσης για την κλασική κιθάρα με κοινό σημείο τις αναφορές στην ατμόσφαιρα της ελληνικής παράδοσης.
Αρκετά από τα έργα που περιέχονται σ' αυτόν το δίσκο βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δισκογραφίας και αναδεικνύουν την Ελλάδα ως χώρα σπουδαίας μουσικής δημιουργίας με ρεπερτόριο που θα άξιζε να βρίσκεται σε ξεχωριστή θέση στο διεθνές στερέωμα.  
Το "
Greek Impressions" είναι μία δουλειά που δεν απευθύνεται μόνο στους φανατικούς φίλους της κλασικής κιθάρας, αλλά το ξεχωριστής ομορφιάς μουσικό περιεχόμενό της και η υψηλή ποιότητα των εκτελέσεων εγγυώνται στον κάθε φιλόμουσο αισθητική απόλαυση και ατμοσφαιρική ακρόαση!

Προκαταρκτική Σπουδή της Κιθάρας. Τεύχος A & B

To βιβλίο αυτό αποτελεί ένα βοήθημα για τη σωστή προκαταρκτική εκμάθηση της κλασικής κιθάρας από τον μικρό μαθητή (6-7 ετών). 

Η επιμονή στις εύκολες ασκήσεις δίνει τη δυνατότητα στον καθηγητή να επιμείνει στο θέμα της στάσης της κιθάρας και της θέσης των χεριών πάνω σ΄αυτή.

Επίσης δίνει την ευκαιρία στον μαθητή να σχηματίσει μια σταθερή αντίληψη για τους τρόπους που παίζουμε κιθάρα και να συνειδητοποιήσει το τόσο σπουδαίο και καθοριστικό θέμα του ρυθμού στη μουσική.

 

EYF  Εκδόσεις               

copyright ©  foudoulis.gr   

 Design: WebWom