Γιώργος Φουντούλης

κιθαρίστας, συνθέτης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΩΔΕΙΟ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ
ΒΟΛΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ
ΒΟΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

Βιογραφικό


Ο Γιώργος Φουντούλης γεννήθηκε στο Βόλο. Από μικρή ηλικία επέλεξε τους δρόμους της μουσικής κάνοντας ολοκληρωμένες σπουδές σε Ωδεία και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, απ’ όπου αποφοίτησε ως διακεκριμένος αριστούχος παίρνοντας Διπλώματα Κιθάρας, Θεωρητικών, Σύνθεσης και Διεύθυνσης Ορχήστρας aster και Doctorate). Επίσης έλαβε μέρος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου απέσπασε πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία. 

Η επαγγελματική του δραστηριότητα συνοψίζεται στα εξής: Σολίστ – Καθηγητής Κιθάρας και Συνθέτης με διεθνή καριέρα και σημαντική παρουσία στη δισκογραφία και στη βιβλιογραφία, Ωδειάρχης, Manager με εξειδίκευση στο πολιτιστικό management. 

Έχει μόνιμη καλλιτεχνική συνεργασία με τις χώρες: Ιταλία, Αγγλία, Πολωνία, Καναδάς, ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Κίνα, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Κούβα, Λίβανος, Κύπρος, κα. 

Ως Συνθέτης κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη μελοποίηση ποιητών. Έχει μελοποιήσει περισσότερους από 80 ποιητές, μεταξύ των οποίων Ελύτη, Καβάφη, Σεφέρη, Βάρναλη, Ρίτσο, Πολυδούρη, Απολλώνιο Ρόδιο (3ος αι. πΧ.), και πάρα πολλούς άλλους.

Από το 1982 μέχρι σήμερα, συνεργάζεται ως καθηγητής με πολλά Ωδεία, Πανεπιστήμια και σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.  

Από τις τάξεις του έχουν αποφοιτήσει εκατοντάδες κιθαριστές και μουσικοί που κάνουν καριέρα είτε ως σολίστ είτε ως καθηγητές. 

Το 1991 ίδρυσε το ΩΔΕΙΟ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ στο Βόλο (με την αναγνώριση του Υπουργείου Πολιτισμού), το οποίο λειτουργεί με καταξιωμένους παιδαγωγούς και καλλιτέχνες και διοργανώνει ειδικά προγράμματα σπουδών, εκδηλώσεις, σεμινάρια, φεστιβάλ, κλπ.

Μέχρι σήμερα σχεδίασε και υλοποίησε με επιτυχία περισσότερες από 300 διεθνείς διοργανώσεις (φεστιβάλ, συνέδρια, κύκλους εκδηλώσεων κα) και εκατοντάδες εκδηλώσεις τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Από το 2004 ως το 2006 διετέλεσε διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών προσφέροντας σημαντικό έργο, ενώ παράλληλα δημιούργησε νέους πολιτιστικούς θεσμούς στα Γιαννιτσά. 

Το 2010 ίδρυσε τον Πολυχώρο Τέχνης στο Βόλο,  ένα ζωντανό χώρο πολιτισμού στον οποίο φιλοξενήθηκαν χιλιάδες εκδηλώσεις και αποτέλεσε πρότυπο και σημείο αναφοράς για τα ελληνικά και διεθνή πολιτιστικά δρώμενα.

Το 2015 ίδρυσε την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, η οποία πολύ σύντομα απέκτησε παγκόσμια ακτινοβολία και αποτελεί σημείο αναφοράς στη διεθνή μουσική σκηνή.

Είναι διευθυντής του Ωδείου Φουντούλη, του Εξεταστικού Κέντρου του Trinity College London (Αγγλία) και του Century University (ΗΠΑ) με έδρα το Βόλο, της International Art Society & Academy και της EYF management. 

Είναι εκπρόσωπος πολλών ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα. 

Επίσης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής σε πολλά καθιερωμένα ετήσια διεθνή Φεστιβάλ. 

Είναι συνεργάτης του BBC και από το 2008 είναι σύμβουλος και παραγωγός της εκδοτικής εταιρίας BERBEN (Ιταλία). 

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

1993 : «Το ταξίδι» με έργα ελλήνων συνθετών σε Α’ ηχογράφηση (ΜUSICA VIVA)

2002 : «Ιωλκός» με μουσική του Γιώργου Φουντούλη εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία (EYF)

2005 : «Greek Impressions» με έργα ελλήνων συνθετών (SUBWAYS)

2005 : «Master Class», Μισός Αιώνας Έλληνες Κιθαριστές (EROS)

2009 : «Yorgos Foudoulis Guitar Recital” (EYF)

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:

1988 : «Η Προκαταρκτική Σπουδή της Κιθάρας»  Μέρος  Α’  (EYF)

1998 : «Η Προκαταρκτική Σπουδή της Κιθάρας»  Μέρος  Β’  (EYF)

2004 : Μουσική για Κιθάρα, Τεύχος 1  (EYF)

2004 : Μουσική για Κιθάρα, Τεύχος 2  (EYF)

2005 : Μουσική για Κιθάρα, Τεύχος 3  (EYF)

2006 : Μουσική για Κιθάρα, Τεύχος 4  (EYF)

2007 : Έργα για Κιθάρα  (BERBEN)

2007 : Έργα για Φλάουτο και Κιθάρα  (BERBEN)

2007 : «Παραλήρημα» για 4 κιθάρες  (BERBEN)

2008 - 2013 : Μελοποίηση σύγχρονων βραβευμένων ποιητών, Μελέτες, Συγγράμματα

2014 - 2016 : Μελοποίηση μεγάλων ποιητών, Μελέτες, Συγγράμματα

2016:  «Η Αρχιτεκτονική της Μελοποίησης»  (EYF)

2017 :  Α’ Παγκόσμια Μελοποίηση ολόκληρου του Ποιητικού Έργου «Μονόγραμμα» του Οδ. Ελύτη

 

copyright ©  foudoulis.gr  

 Design: WebWom